Debat sobre l'independència
Bon dia, fa dies que vaig prometre una resposta a l'Albert qui, a més, convida l'AdC a establir una postura respecte a la qüestió de la independència i, en concret, de la proposta de l'ANC. Com que crec que, en aquesta com en d'altres matèries hem d'anar concretant una postura, prenent com a punt de partida la nostra vocació assembleària i municipalista, m'atreveixo a fer una proposta bàsica. Com sempre, només com a punt de partida del debat però, això si, un debat que crec que hauria d'arribar a una conclusió durant els propers dies, de manera que el podem donar per tancat i passar a d'altres temes pels quals també hem d'anar elaborant propostes.
1) El municipalisme estableix el municipi com a cèl•lula politico-administrativa fonamental. Reconeix el dret dels ciutadans a crear unitats supramunicipals (mancomunitats de municipis), la sobirania de les quals residirà sempre en els ciutadans mateixos, articulats en assemblees municipals.
2) Políticament, el concepte de “poble” acostuma designar una entitat abstracta que es defineix sempre per una exclusió històrica, ètnica, geogràfica i lingüística (concepte nacional), o bé de classe, que sempre resulta excloent. L'assemblearisme municipalista fa recaure la sobirania en els “ciutadans”, establint com a unitat política fonamental la reunió dels mateixos en municipis de govern participatiu. Això implica també que la forma del “procés” es tan important com el seu contingut. La constitució d'un estat “des de dalt” resultaria un obstacle important per a la seva constitució municipalista.
3) (Resposta a Toni). Com indica el seu nom, una Constitució es la llei per la qual es constitueix un estat. No hi ha subjecte de la sobirania previ a la Constitució. Ambdues coses són la mateixa. Per això no es pot referendar la constitució d'un estat sense text constitucional.
4) El municipalisme ha de reivindicar la gestió dels impostos per als municipis, no pas per administracions superiors. De tota manera, algun dia s'haurà de treure el prejudici de que els impostos “són progressistes”, i la dreta no en vol. Com estem veient, i mostra també la Història, és justament a l'inrevés, els impostos són la manera d’esprémer les classes modestes i mitjanes, i el progressisme econòmic és la potenciació de l'economia pública. Així que l'argument “el que faríem amb el que Madrid ens roba” només busca enemistar els treballadors catalans amb els de la resta d'Espanya, i desviar la mirada del robatori de veritat, que té lloc tant a Madrid com a Barcelona.
Albert Papell-Sanchez Fri 20 Mar 2015 5:53PM
Quin parell!
Podem debatre hores i hores sobre conceptes abstractes i curiosament crec que ens posaríem d'acord en tantes coses, que val més que intentem anar als temes més concrets. Deixem doncs de banda l'origen de l'Estat, els canvis històrics que ha anat patint, les finalitats a les que serveix, si cal aprimar-lo o enfortir-lo, si ja pot desaparèixer o si això és desitjable, ... Oi que aniria la cosa per llarg?
Ens centrem en el present i la nostra realitat?
Al jutge Vidal l'agrada fer espectacle i l'aconsegueix. No crec que ni a ell ni als seus col·legues els passi pel cap creure que la seva Constitució sigui la Constitució! És una de les moltes propostes i prou que li han criticat coses. Ara que l'espectacle d'inhabilitar-lo com a jutge per 3 anys (i gràcies que no l'han expulsat!) per part d'un dels poders de l'Estat espanyol, els deixa ben retratats! Les eleccions del 27S SÓN CONSTITUENTS, si ens posem d'acord els que ens hem de posar d'acord i això és el que consta al full de ruta de l'ANC que segurament s'aprovarà el 12 d'abril a Lleida, per part de l'Assemblea General. Si aconseguíssim que també CUP (no en dubto gens), Unió i ICV signessin el full de la Taula de Partits Sobiranistesw tindríem totes les de guanyar el 27S, on tot pot començar. Deixarem aquesta oportunitat històrica en mans dels Convergents? O creieu que és una cosa d'ells? A l'Estat espanyol, el Poder que hi té Convergència és ridícul! Clar que existeix l'oligarquia catalana que és cul i merda amb l'espanyola i sí que participa d'aquest Poder de l'Estat i vol que segueixi sent com és. Creieu que aquests estan a favor de la Independència? Com a molt faran veure que no s'hi oposen i intentaran lligar els fils per seguir tenint el Poder en el nou Estat. No farem res per impedir-ho? És més fàcil canviar prendre el poder a l'Estat espanyol des del municipalisme? Entenc que pugui haver-hi gent que s'ho pugui creure, però si la Independència de Catalunya no és gens fàcil i que el poble, perdó, els ciutadans, es faci amb gran part del Poder a la nova República Catalana, aconseguir un mínim a l'Estat espanyol en la situació actual és seguir esperant l'impossible.
Albert Papell-Sanchez Fri 20 Mar 2015 6:07PM
“el que fariem amb el que Madrid ens roba” només busca enemistar els treballadors catalans amb els de la resta d'Espanya, i desviar la mirada del robatori de veritat, que té lloc tant a Madrid com a Barcelona.
Henrik, creus els números de les balances fiscals? Has vist les estadístiques que diuen quants casos de corrupció hi ha per nombre d'habitants a les diferents Comunitats? O quants funcionaris públics hi ha per nombre d'habitants a les diverses comunitats? O com es reparteixen les beques als estudiants? O com tenim les infrastructures a Catalunya? I qui paga peatges? El que paguen en impostos els treballadors d'aquí i els d'allà, i les classes mitjanes d'aquí i d'allà, i el poc que paguen els que sí farem pagar al nostre nou Estat, va a parar a fer infrastructures tals com AVE's que surten de Madrid i sovint no van enlloc, autopistes fallides, aeroports sense avions, ... I aquí també roben, però incomparablement menys!!! Si no ho creieu és que no us adoneu de la magnitud del que és Madrid i la seva capitalitat i la Llotja del Bernabeu! De les 11 constructores mundials més importants, 7 són espanyoles!!! La de Vic a no sé on, també s'ha hagut de rescatar, però si compares l'import amb el que ha costat el Castor i el que costarà el túnel dels Pirineus (que al menys servirà més que el Castor que només ha servit per fer terratrèmols!) ...
Albert Papell-Sanchez Fri 20 Mar 2015 6:37PM
El full de ruta de l'ANC contempla el cas d'inhabilitació del Mas, i/o la suspensió de l'autonomia per impedir celebració plebiscit-referèndum-eleccions constituents, i es proposa la creació en aquest cas de l'Assemblea de càrrecs electes, on serien també tots els alcaldes favorables a la sobirania dels ciutadans de Catalunya per decidir de quin Estat volen dependre, i constituir un govern de concentració, ja amb plena desobediència civil contra l'Estat. Per això també, és impossible ignorar el tema central de la Política actualment a Catalunya, en aquestes eleccions municipals, per més que s'hagin de tractar alhora, naturalment, tots els temes locals. (Segueixo pensant que amb tantes candidatures separades només afavorirà als de sempre i és una llàstima!) (Ahir també es va presentar MES pel seu compte!) L'ANC proposarà una trobada a totes les candidatures, com la del tramvia de l'altre dia, on, qui hagi volgut venir, es pronunciï sobre si signarà o no els 4 punts del Compromís que demanarà l'ANC a les diverses candidatures municipals, que poden quedar més o menys així :
1.- Treballar activament perquè les eleccions siguin plebiscitàries i l'inici del Procés Constituent.
2.- Posar-se a disposició del President de la Generalitat per ajudar en la gestió del procés de construcció del nou Estat.
3.- Impulsar la creació de l’Assemblea de càrrecs electes i l’entrada del municipi a l’AMI.
4.- Facilitar que s’esculli com a alcalde del municipi el cap de llista d’una de les candidatures que hagin signat el compromís dels “Ajuntaments per la Independència”.
Jo faria constar que signar aquests punts impossibilita el pacte de cap tipus amb PP i Ciutadans que hi són manifestament contraris, i pel que sembla, això la Mercè no ho firmarà pas, pq compta en repetir!!!
L'ANC recomanarà naturalment el vot a les formacions que signin aquest compromís. No comparteixo la idea del Toni que això sigui antidemocràtic. Potser sí que ens pots dir que actuarem com un "lobby" com tants n'hi ha, però crec que és el que ens toca fer.
Albert Papell-Sanchez Fri 20 Mar 2015 6:58PM
Catalunya? Derrotada
SUSO DE TORO | Actualitzada el 20/03/2015 11:00
No enganyen a ningú, i que ningú es vulgui enganyar, tampoc. Un objectiu de la pràctica totalitat de les forces polítiques espanyoles de dins i de fora del Parlament espanyol és derrotar Catalunya. Negar-ho és part de la guerra política psicològica. No hi ha hagut diàleg democràtic i s'ha arribat aquí, i el que la societat catalana enfronta ara és la concepció de la política com una guerra per altres mitjans. Carl Schmitt va encaixar molt bé en la cultura política dominant a Espanya, el militarisme.
La derrota de Catalunya es pretén per asfíxia i la durada del combat està calculada, menys d'un any. "D'aquí a un any les coses estaran més tranquil·les que avui", va dir fa uns dies el president del govern central referint-se a Catalunya. Naturalment, no indicava que hi hagi un diàleg o una negociació, es referia al fet que el procés polític català serà derrotat. Però aquesta victòria no seria possible per part d'un partit o un govern en solitari. És cert que el PP no té límits polítics, però les seves maniobres van acompanyades de la complicitat i la col·laboració de tot un bloc d'interessos.
Hem viscut un parell d'anys que, marcats pel procés català, la crisi econòmica i la successió a la Corona, han espantat els amos d'Espanya. Però han reaccionat, i s'ha forjat un gran pacte dels poders econòmics, l'Íbex i els dos grans partits estatals sobre alguns assumptes clau de l'Estat, i un d'ells, un pacte de ferro, és la derrota del catalanisme i de la demanda de sobirania àmpliament expressada per la societat catalana. Les altres forces polítiques comparteixen en un grau més o menys elevat aquesta posició i ningú se'n desmarcarà davant l'electorat espanyol, ningú.
¿A què es deu, si no a un pacte, que en el passat 'debat de la nació' tant el president del govern central com el portaveu de la seva lleial oposició ignoressin el conflicte polític entre Catalunya i Espanya? És el principal conflicte que afecta l'estructura de l'Estat. No s'explica merament per cautela davant l'electorat espanyol en vigílies electorals. Amagar un assumpte tan seriós per pur càlcul electoral indicaria una irresponsabilitat majúscula. Crec que és molt pitjor, les direccions dels dos partits estan d'acord que les demandes catalanes no han de sortir d'aquí, han de ser ofegades a Catalunya.
L'intent de Rodríguez Zapatero de renegociar l'encaix català dins de l'Estat va demostrar de manera clara que l'Estat no era de tots i va revelar qui el tenia en exclusiva i amb tot desvergonyiment. A aquest intent s'hi van oposar en un bloc compacte tant el PP com bona part del PSOE i tots els interessos econòmics, mediàtics i polítics madrilenys. El paper de les empreses de comunicació, molt concretament les madrilenyes, mereix un estudi i una denúncia davant la societat. Evidencien que el que s'enfronta no és una Espanya abstracta amb Catalunya, sinó un Madrid molt concret de poders que s'han apoderat de l'Estat.
En aquesta estratègia de destrucció de l'enemic s'han utilitzat i s'utilitzaran tots els mitjans de l'Estat, legals i il·legals. Una policia política secreta encarregada d'investigar i perseguir tant elements polítics com socials de la societat catalana, des d'artistes fins a futbolistes o polítics. Res del que passa és aleatori o innocent. El cas paradigmàtic és el de Jordi Pujol: les irregularitats i maniobres de la família eren conegudes pels governs fins que va interessar destapar-les. I qui les destapa és, precisament, un govern central erigit sobre la corrupció. Destapa el que hi havia, efectivament, però si no hi ha s'inventa, com li van fer a l'alcalde de Barcelona. Veurem el que treuen en les pròximes setmanes.
La utilització de la policia com a instrument d'una estratègia en la lluita política, de per si escandalós en una Europa que presumeix d'institucions democràtiques, va acompanyada de la utilització de la Justícia com una porra. "Ja tenim els vots per expulsar el jutge català", declara, referint-se al jutge Santiago Vidal, un artífex de majories als tribunals madrilenys. Pel que fa al Tribunal Constitucional, el PP ja el va prendre per assalt fa temps. Aquesta és la justícia espanyola, per si els catalans no ho tenien clar. En conjunt és evident que l'estat espanyol està actuant contra les institucions catalanes. Mai havia estat tan clara la ideologia de l'Estat.
El que poden esperar els catalans a Espanya no és cap secret, l'hi criden a veus: "No vull que a Andalusia se la mani des de Catalunya, no vull que mani un partit que es diu Ciutadans, que té un president que es diu Albert". Deu ser a això al que es refereix el senyor Francesc de Carreras quan nega l'existència del nacionalisme espanyol: deu voler dir que el que hi ha és xenofòbia pura. Encara que també hi ha polítics que es reconeixen amb naturalitat com a nacionalistes espanyols. "L'altre dia un independentista em va dir: és vostè un nacionalista espanyol. I jo li vaig respondre... Efectivament!". Són declaracions del candidat socialista a l'alcaldia de la capital d'Espanya, que continua: "En aquests moments el nostre país és una nació que volen dissoldre i aquesta dissolució mirarem d'evitar-la cada dia del nostre futur polític. Si per als antiespanyols Espanya és una nació en procés de dissolució, els prometo que la meva tasca política tractarà d'impedir-ho." No es tracta de ser de dretes o d'esquerres però tampoc de no ser ni de dretes ni d'esquerres, ja que un dirigent de Podem acaba de referir-se en la seva visita a Catalunya a Isabel i Fernando i als cinc segles de la unitat d'Espanya per explicar per què tampoc consentiran que els catalans decideixin el seu futur. Del que es tracta és de ser espanyolista. Que es preparin els "antiespanyols".
Amb escepticisme però amb la millor fe, va haver-hi persones, molt poques, que van intentar que aquesta Constitució, ara definitivament seva, permetés un reconeixement i acomodament de les nacions sense estat. Semblava que això era el menys costós i dolorós per a tots, però els últims cinc o sis anys han demostrat que és absolutament impossible. A hores d'ara són inversemblants les apel·lacions genèriques al federalisme i a una reforma vaga de la Constitució, però també és trist que les coses hagin arribat aquí com ho han fet, no és clar que Catalunya tingui la força per construir aquest estat propi. És evident per a qui no vol enganyar-se o enganyar que Madrid vol doblegar Catalunya. "Ríndanse" és la consigna, i per això crec que és un gran error lliurar-se a qui actua com un enemic. No hi va haver diàleg abans i no hi haurà pietat després. No hi haurà dignitat per al vençut.
La ciutadania catalana viu un tràngol i cada persona l'interioritza amb cert dramatisme, s'està dilucidant la sort d'un país i també es tenen en consideració els interessos i la sort particular de cadascú, però qui defensi que els partits estatals, del signe que siguin, reconeixeran Catalunya i els catalans hauria d'explicar en què es basa per defensar la rendició. I per fer-ho haurà de negar el que des de Madrid estan anunciant amb claredat.
Lliurar-se amb el carnet a la boca i els braços amunt no salvarà ningú en particular i afebleix la posició del conjunt del país. A Catalunya la volen derrotada. Davant d'un conflicte polític plantejat amb la lògica bèl·lica, com és aquest, hi ha tres sortides: guanya un, guanya un altre o es pacta armistici i es negocia. Rendir-se només és rendir-se, ser vençut. Cal tenir força tant per guanyar com per aconseguir un armistici. L'estat espanyol demostra que utilitza tota la força legal i il·legal, no li calen reforços. La societat catalana només té la seva ciutadania, i la necessita tota.
Antoni Fri 20 Mar 2015 10:20PM
Albert, t'has preguntat mai per què el "procés" allunya persones com jo? Independentista des dels 18 anys, però no de les 4 províncies?
I una altra cosa? La independència és gratuïta? Al dia següent ho tindrem tot pagat? Quins són els costos reals? Aquests poden significar, com crec, l'empobriment progressiu de les classes populars?
Salut,
Toni
El 20/03/2015, a les 19.37, "Albert Papell-Sanchez (Loomio)" va escriure:
El full de ruta de l'ANC contempla el cas d'inhabilitació del Mas, i/o la suspensió de l'autonomia per impedir celebració plebiscit-referèndum-eleccions constituents, i es proposa la creació en aquest cas de l'Assemblea de càrrecs electes, on serien també tots els alcaldes favorables a la sobirania dels ciutadans de Catalunya per decidir de quin Estat volen dependre, i constituir un govern de concentració, ja amb plena desobediència civil contra l'Estat. Per això també, és impossible ignorar el tema central de la Política actualment a Catalunya, en aquestes eleccions municipals, per més que s'hagin de tractar alhora, naturalment, tots els temes locals. (Segueixo pensant que amb tantes candidatures separades només afavorirà als de sempre i és una llàstima!) (Ahir també es va presentar MES pel seu compte!) L'ANC proposarà una trobada a totes les candidatures, com la del tramvia de l'altre dia, on, qui hagi volgut venir, es pronunciï sobre si signarà o no els 4 punts del Compromís que demanarà l'ANC a les diverses candidatures municipals, que poden quedar més o menys així :
1.- Treballar activament perquè les eleccions siguin plebiscitàries i l'inici del Procés Constituent.
2.- Posar-se a disposició del President de la Generalitat per ajudar en la gestió del procés de construcció del nou Estat.
3.- Impulsar la creació de l’Assemblea de càrrecs electes i l’entrada del municipi a l’AMI.
4.- Facilitar que s’esculli com a alcalde del municipi el cap de llista d’una de les candidatures que hagin signat el compromís dels “Ajuntaments per la Independència”.
Jo faria constar que signar aquests punts impossibilita el pacte de cap tipus amb PP i Ciutadans que hi són manifestament contraris, i pel que sembla, això la Mercè no ho firmarà pas, pq compta en repetir!!!
L'ANC recomanarà naturalment el vot a les formacions que signin aquest compromís. No comparteixo la idea del Toni que això sigui antidemocràtic. Potser sí que ens pots dir que actuarem com un “lobby” com tants n'hi ha, però crec que és el que ens toca fer.
—
Responde a este correo electrónico directamente o velo en www.loomio.org ( https://www.loomio.org/d/LpdFCkQZ/debat-sobre-l-independencia?utm_campaign=thread_mailer&utm_medium=email&utm_source=new_comment#comment-576110 ).
Desactivar el correo electrónico ( https://www.loomio.org/email_actions/unfollow_discussion/80114/Ex-QN7FzyuNhy11e153D ) para esta discusión.
Cambia tus preferencias de correo electrónico ( https://www.loomio.org/email_preferences?unsubscribe_token=Ex-QN7FzyuNhy11e153D&utm_campaign=thread_mailer&utm_medium=email&utm_source=new_comment ) para darte de baja de estos correos electrónicos.
Albert Papell-Sanchez Sat 21 Mar 2015 9:34PM
La manera de definir-ho, "el procés", se'n pot anar a fer la mà! Som a la lluita per la Independència de Catalunya! La supervivència de les "Provincias" i les "Diputacions" i d'una Llei Electoral indignant són una vergonya per tots els Partits que sucant Poder no han fet el que calia per canviar-ho!. I per aconseguir la Independència haurem de suportar anar de bracet amb força d'aquests! Però cal superar alguns fàstics i sacrificar-se per l'objectiu! Val la pena! Quedar-nos a Espanya és molt pitjor! No podem perdre aquesta oportunitat de deslliurar-nos de gran part (no tot) del llast de les classes oligàrquiques financeres improductives, nefastes fins i tot per una economia capitalista. L'empobriment progressiu de les classes populars és el que fa anys que s'està produint al nostre País. Dependrà de la gestió dels nostres recursos que siguem capaços de canviar-ho amb la Independència. Cap seguretat, però força possibilitat d'aconseguir-ho amb la Independència. Crep que cap possibilitat si ens quedem. Infinitament més difícil prendre el Poder de l'Estat a Madrid, amb l'actual situació. Sincerament crec que amb la nostra Independència ajudem de la millor manera al possible canvi a Espanya. Has sentit al Cotarelo?
El final del full de ruta que proposa l'ANC diu :
"L’objectiu de la fase final és la reunificació de la nació catalana, si aquesta és la voluntat majoritària de la població de cadascun dels seus territoris. La concreció, en qualsevol model de relació que decideixin, dependrà del procés amb què s'hi arribi, però serà basada
en el respecte a les singularitats i de comú acord. En aquest sentit, l'ANC treballarà per tal que la futura República Catalana es doti de les eines necessàries per tal de facilitar l'esmentat model de relació entre
els territoris dels Països Catalans."
El Vicent Partal amb el seu optimisme congènit augura passos de gegant al País Valencià cap a la República Valenciana Independent, després de la Independència de Catalunya i una ràpida Federació, de debò, entre els dos Països.
Creus que ens oblidem dels nostres germans? Si jo sóc català és per haver recuperat la identitat gràcies al Raimon, l'Estellès, el Climent, el Fuster, l'Ovidi, la Clara Simó, ... Tinc molts més referents del riu Sènia cap baix que no pas a les 4 províncies!!! No sé si sóc més valencià del Nord que no català!
Seguirem parlant-ne, però em costa d'entendre que gent com vosaltres no estigui TAMBÉ lluitant per l'Independència. A la nova Constitució de la nostra República ha de ser fonamental el municipalisme!!! Amb la pèrdua de Poder que Europa comporta pels Estrats, té una resposta claríssima per part d'Estats com l'espanyol, intentant com sigui recuperant transferències dels organismes més propers al ciutadà i contra això també lluitem amb la Independència i haurem de lluitar perquè no sigui aixina amb el govern de la República catalana!.
Salut i Independencia!
Henrik Mon 23 Mar 2015 8:14AM
Bon dia, penso que ja va quedant clar què ens uneix i què ens separa, quan un debat comença a repetir arguments ja no és constructiu, així que, molt breument:
Balances fiscals: el major pes de l’aportació catalana, valenciana i madrilenya és conseqüència de la progressivitat de l’impost, i de que aquestes comunitats gaudeixen d’una renda per càpita superior. El menor pes de les inversions de l’Estat en aquestes comunitats és conseqüència de la funció igualatòria de les inversions de l’Estat. Corrupció apart, l’equilibri fiscal i inversor suposa canviar el concepte de l’estat del benestar. Que els catalans o valencians o madrilenys no percebin subjectivament que la seva renda és tan superior a la mitjana espanyola com indiquen les estadístiques, no té a veure amb un truc estadístic, sinó amb la creixent desigualtat econòmica dins Catalunya. De fet, la raó d’aquesta disparitat és que Catalunya i Madrid competeixen per ser seu de grans multinacionals, que declaren molts ingressos però tributen molt poc (impost de societats baixíssim). Jo no veig que ningú, excepte la poqueta esquerra que ens queda a Catalunya, qüestioni aquest model.
Full de ruta: parles de que en cas de desobediència civil, el ¨procés¨el lideri “una Assemblea de càrrecs electes, on serien també tots els alcaldes favorables a la sobirania dels ciutadans de Catalunya¨. Molt democràtic.
Eleccions constituents o plebiscitàries: les del 27’S no ho són, són la vella trampa electoral de la dreta, que vol fer ël abrazo del oso¨ a les CUP i ICV. Si Madrid no col•labora, l’única sortida és actuar al marge. Però CiU-ERC ja està còmoda en una escenificació d’un enfrontament fictici amb Madrid que els reporti més cadires al Parlament.
Per mi ja està tot dit, també he de dir que no sóc pas fan de les fronteres, i que ara em preocupa més la que està dividint cada cop més profundament Europa.
Albert Papell-Sanchez Tue 24 Mar 2015 9:39AM
Menor pes de les inversions de l'Estat a Madrid? Que ningú qüestiona que no paguen impostos els que més n'haurien de pagar? Catalunya pot competir en res amb Madrid si està sotmesa en tot i per tot al que dicta Madrid?
Full de ruta:en cas que l'Estat impedeixi les plebiscitàries-constituents del 27S (recorda que el 80% dels ciutadans volen poder decidir i l'única manera legal que tenim encara, és aquesta), és quan caldrà engegar la desobediència civil en tots els àmbits, i el lideratge correspondria a TOTS ELS CÀRRECS ELECTES QUE HI VULGUIN SER. Si tens alguna proposta més democràtica, la podem presentar com a esmena al full de ruta i el 12 d'abril es votarà a l'Assemblea General de l'ANC on milers de ciutadans hi participarem.
"Actuar al marge"? L'única sortida a què? Qui vol fronteres? Els Partits han de fer possible el desig de llibertat i justícia que ja han manifestat massivament milions de persones-ciutadans a Catalunya, que ni volen abraçar óssos ni ocupar cadires enlloc. I el 27S serà la primera passa. I seria bo que a les municipals guanyessin candidatures que tinguessin clar que la Independència no és un tema aliè als problemes dels municipis per més problemes locals i concrets que també s'hagin de tractar. (No vaig poder ser tota l'estona a la primera trobada de candidats, parlant del tema del tren. Algú va parlar de qui ha de completar les obres del corredor extern i si complirà amb els terminis? O de qui són les vies i els terrenys que ocupen de la línia a eliminar o transformar? Qui decidirà què fer-ne?)
Henrik Tue 24 Mar 2015 12:53PM
Bon dia,
La meva proposta ja la vaig escriure fa un temps
1=Redacció d’una Constitució, que s’inclou al programa del-s partits que ho desitgin, juntament amb el percentatge mínim necessari del cens per referendar-la.
2=Aprovació al Parlament
3=Remissió al Congrés
3.A= Aprovació al Congrés (improbable)
3.B= Convocatòria d’un referèndum constitucional )¡desobediència institucional=
Respecte a les vies del tren, bona pregunta, jo la vaig formular, i ningú no la va respondre. Com sempre, acabaran fent pàrquings, habitatge social que després es privatitza, o directament la cediran a una constructora a canvi de terrenys per a fer un parc 5 km. endins.
Antoni · Tue 17 Mar 2015 9:10AM
Totalment d'acord Henrik, de fet cada dia tinc més clar quebel concepte smart city, ha de passar per crear espais ciutadans actius i participatius. I respecte de la constitució i la seva redacció, crec que mai he dit el contrari... La constitució naix del poder constituent, d'unes eleccions constituents que tenen com a objectiu redactar-la i convocar un referendum per a que el poble, subjecte de sobirania, la ratifique o no. Per això em sembla tant perversa l'estratègia del jutge Vidal i els seus col·legues. Fer una constitució no pot ser un divertimento de cap de setmana. A mi em pot agradar molt la medicina i la cardilogia, però no se'm passa pel cap qedar a fer un vermut amb els amics i fer operacions a cor obert els caps de setmana.
Salut,
Toni
El 17/03/2015, a les 9:44, Henrik (Loomio) va escriure:
Henrik started a discussion in ASSEMBLEA DE CAMBRILS (AdC) !!!!:
Debat sobre l'independència ( https://www.loomio.org/d/LpdFCkQZ/debat-sobre-l-independencia?utm_campaign=thread_mailer&utm_medium=email&utm_source=new_discussion )
Bon dia, fa dies que vaig prometre una resposta a l'Albert qui, a més, convida l'AdC a establir una postura respecte a la qüestió de l'independència i, en concret, de la proposta de l'ANC. Com que crec que, en aquesta com en d'altres matèries hem d'anar concretant una postura, prenent com a punt de partida la nostra vocació assemblearia i municipalista, m'atreveixo a fer una proposta bàsica. Com sempre, només com a punt de partida del debat però, això si, un debat que crec que hauria d'arribar a una conclusió durant els propers dies, de manera que el podem donar per tancat i passar a d'altres temes pels quals també hem d'anar el.laborant propostes.
1) El municipalisme estableix el municipi com a cèlula político-administrativa fonamental. Reconeix el dret dels ciutadans a crear unitats supramunicipals (mancomunitats de municipis), la sobirania de les quals residirà sempre en els ciutadans mateixos, articul.lats en assemblees municipals.
2) Políticament, el concepte de “poble” acostuma dessignar una entitat abstracta que es defineix sempre per una exclusió històrica, ètnica, geogràfica i lingüística (concepte nacional), o bé de classe, que sempre resulta excloent. L'assemblearisme municipalista fa recaure la sobirania en els “ciutadans”, establint com a unitat política fonamental la reunió dels mateixos en municipis de govern participatiu. Això implica també que la forma del “procès” es tan important com el seu contingut. La constitució d'un estat “des de dalt” resultaria un obstacle important per a la seva constitució municipalista.
3) (Resposta a Toni). Com indica el seu nom, una Constitució es la llei per la qual es constitueix un estat. No hi ha subjecte de la sobirania previ a la Constitució. Ambdues coses són la mateixa. Per això no es pot refrendar la constitució d'un estat sense text constitucional.
4) El municipalisme ha de reivindicar la gestió dels impostos per als municipis, no pas per administracions superiors. De tota manera, algun dia s'haurà de treure el prejudici de que els impostos “són progressistes”, i la dreta no en vol. Com estem veient, i mostra també la Història, és justament a l'inrevés, els impostos són la manera d'exprèmer les classes modestes i mitjanes, i el progressisme econòmic és la potenciació de l'economia pública. Així que l'argument “el que fariem amb el que Madrid ens roba” només busca enemistar els treballadors catalans amb els de la resta d'Espanya, i desviar la mirada del robatori de veritat, que té lloc tant a Madrid com a Barcelona.
—
Reply to this email directly or view it on www.loomio.org ( https://www.loomio.org/d/LpdFCkQZ/debat-sobre-l-independencia?utm_campaign=thread_mailer&utm_medium=email&utm_source=new_discussion ).
Turn on emails for this discussion ( https://www.loomio.org/email_actions/follow_discussion/80114/Ex-QN7FzyuNhy11e153D ) to receive further activity.
Change your email preferences ( https://www.loomio.org/email_preferences?unsubscribe_token=Ex-QN7FzyuNhy11e153D&utm_campaign=thread_mailer&utm_medium=email&utm_source=new_discussion ) to unsubscribe from these emails.